TIPS
Prøv at købe aktier med en demokonto på eToro

Din kapital er i fare

Bedste kryptovalutaer at investere i

Vil du vide, hvilken cryptocurrency du skal investere i 2022? Hvilke kryptomønter vil have et godt år? Eller måske hvilke kryptovalutaer er velegnede til langsigtet investering?

I denne artikel vil vi gennemgå de mest essentielle kryptovalutaer, som du ikke vil gå glip af i 2022.

Kort sagt vil jeg råde dig til at investere i en kombination af Bitcoin, Ethereum, Cardano, Binance Coin og Solana hvis du er nybegynder.

Du kan investere i kryptovalutaer på Binance, hvilket efter min mening er den enkleste metode at gøre det på. Kryptovalutaer har en enorm risiko, så det skal du huske på.

Ved at købe kryptovalutaer tager du en ekstrem høj risiko. Bare fordi nogle kryptovalutaer er steget flere tusinde procent, betyder det ikke, at du er garanteret at tjene penge på disse i fremtiden.

Mange kryptovalutaer kan falde -50% på få dage. Det er vigtigt, at du kun investerer penge, du har råd til at tabe eller være uden i mindst et par år. Kryptovalutaerne i artiklen skal absolut ikke ses som købsanbefalinger eller råd.

Bedste kryptovalutaer at investere i som nybegynder

Kryptovalutaer som er bedst at investere i som nybegynder vil jeg sige er blandt de 10 – 15 største kryptovalutaer på markedet. Ingen kryptovalutaer skal betragtes som sikre, men man kan sige, at disse valutaer skal ses som “mere sikre” end andre.

Listen nævner ikke såkaldte “stablecoins”, fordi dens værdiudvikling er “knyttet” til en fiat-valuta. For eksempel er en USDC altid 1 USD værd. Vi har også valgt ikke at nævne Ripple, da selskabet bag denne valuta er blevet sagsøgt af den amerikanske regering. 

De bedste kryptovalutaer at investere i efter min mening, hvis du er nybegynder, er en blanding af Bitcoin, Ethereum og Cardano.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) er verdens første kryptovaluta og har altid været den valuta med den største markedsværdi (marketcap).

I de senere år har den samlede værdi været mellem 40% og 60% af hele kryptovalutamarkedet. Det kan sammenlignes med, at en enkelt virksomhed står for 50 % af OMX30-indekset. Med en sådan dominans påvirker værdien af ​​Bitcoin også hele kryptomarkedet.   

Dens værdi betyder også, at volatiliteten er mindre end på mange andre kryptovalutaer, selvom bevægelser på flere procent på én dag er almindelige. Bitcoin kan således ses som en “base” i porteføljen.

Fordele ved at købe Bitcoin :

 • Størst
 • Fundet den længste
 • Påvirker hele markedet

2. Ethereum (Ether – ETH)

Ether (ETH) er den kryptovaluta, der bruges på Ethereum blockchain. Ofte omtales valutaen også som “Ethereum”, selvom dette er forkert. Kryptovalutaen blev skabt i 2015 af folk, der tidligere havde været meget aktive i Bitcoin.

Ethereum kan sammenlignes med et styresystem, hvis funktion er at være en platform for udviklere til at skabe alt fra spil til finansielle smarte kontrakter.

Siden 2015 er flere andre kryptovalutaer blevet lanceret med en lignende funktion – men Ethereum er stadig den klart største i denne kategori (Smart-chain-blockchain).

Ether er også den næststørste valuta (efter Bitcoin) siden marts 2016.

Fordele ved at købe Ethereum :

 • Største netværksvaluta
 • Har eksisteret længe

3. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) beskrives nogle gange som en “konkurrent” til Ethereum. Dette er både baseret på, at blockchain har en lignende funktion, og at dens grundlægger, Charles Hoskinson, var med til at udvikle Ethereum.

– Selv præsenterer de hellere Cardano som et supplement. 

Cardano begyndte at udvikle sig i 2015, blev lanceret i 2017 og i 2022 kunne smarte kontrakter bruges for første gang. Smarte kontrakter er grundlaget for store dele af de funktioner, som både Cardano og Ethereum har. Der kan investeres i ADA og Ethereum for at opnå eksponering mod blockchains med smarte kontrakter. 

Fordele ved at købe Cardano :

 • Hurtigt voksende blockchain
 • Drag fordel af, at flere applikationer lanceres på Cardano

4. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) blev skabt af kryptobørsen Binance og gav fra begyndelsen kun rabat på gebyrerne for handel med kryptovalutaer på sin kryptoplatform. Siden da er anvendelsesområdet steget kraftigt.

At beholde en vis mængde BNB på Binance betyder en række fordele.

 • At beholde BNB giver dig rabat på gebyrer, når du handler kryptovalutaer
 • Airdrops (adgang til nye kryptovalutaer), når flere kryptovalutaer begynder at handle på Binance
 • Og mange andre fordele

BNB var oprindeligt på Ethereum blockchain, men Binance udviklede derefter sin egen blockchain og overførte BNB dertil.

Siden da er BNB også brugt til at betale for transaktioner på Binance Smart Chain (navnet på den nye blockchain), hvor både spil og DeFi er tilgængelige.

Godt at vide, hvis du vil købe kryptovalutaen Binance Coin (BNB) :

 • Øget over 850.000% siden 2017
 • Positivt påvirket af udviklingen af ​​verdens største kryptobørs Binance
 • Det kan være svært at få penge ud af Binance

5. Solana (SOL)

Solana (SOL) har ligheder med både Ether og Cardano.

Solana er en blockchain, hvor smarte kontrakter, finansielle tjenester, spil og andre funktioner kan anvendes.

Dens valuta, SOL, bruges til at betale for de transaktioner, der finder sted på netværket.

I modsætning til Ethereum er gebyret for SOL ekstremt lavt. Det var en af ​​de valutaer, der steg mest i værdi i sommeren 2021. Dette med en tredobling af prisen på få uger.

Fordele ved at købe Solana :

 • Øget med + 4500% siden 1 år siden
 • Lave gebyrer
 • Ethereum Challenger

6. Dogecoin (DOGE)

Meningerne om Dogecoin er mildest talt forskellige i cryptocurrency-verdenen. Kryptovalutaen Dogecoin blev skabt som en joke for at vise, hvor mærkeligt/hypet kryptovalutamarkedet var. Udviklerne viste, hvor nemt det var at skabe en valuta for hurtig, billig og sikker betaling. Men så tog det fart…

Dogecoin har virkelig vist, at sociale medier, berømtheders udtalelser og memes er en opskrift på succes for en kryptovaluta til at blive berømt.

I 2022 blev det en af ​​de ti største kryptovalutaer, og det er nu svært bare at bortforklare Dogecoin som “en joke”.

Dogecoin kan i dag bruges som betalingsmiddel i flere butikker i USA, som drikkevaluta på Twitter, Reddit, Discord og mange andre anvendelser.

Husk dette, hvis du planlægger at købe Dogecoin:

 • “Markedsført” af kendte personer, bl.a Elon Musk, der kan få kryptovalutaen til at stige, når den bliver omtalt på sociale medier
 • Kan bruges til at tippe på sociale medier
 • Ekstremt høj volatilitet

Læs mere om de bedste platforme til at købe kryptovaluta her.

Bedste kryptovalutaer baseret på afkast

Hvilke kryptovalutaer der har givet det bedste afkast afhænger af hvilke der sammenlignes og inden for hvilket tidsrum.

Det kan for eksempel påpeges, at IncaKoin (NKA) steg 531.000 % mellem oktober 2020 og september 2021, men med en handelsvolumen på mindre end USD 10 på visse dage og en placering på 2259 aktuel samlet markedsværdi, bør valutaen ikke med i sammenligningen. Den er simpelthen for lille. 

I stedet præsenteres et udvalg fra de 21 største kryptovalutaer nedenfor.

Dette med mindst 10.000 % i værdistigning siden lanceringen – hvilket ofte er maks. 4-5 år siden.

Disse er de bedste kryptovalutaer med hensyn til historiske afkast:

KryptovalutaLaveste niveauRetur siden det laveste niveauAfkast
BNB2017omkring 862 000 %1170 %
Ether2015omkring 670 000 %720 %
DOGE2015ca 230 000 %7 444 %
Bitcoin2013ca. 62 000 %295 %
ADA2020ca. 10 700 %1990 %
MATIC2019ca. 34 500 %5683 %
SOLAR2020ca. 27 600 %4600 %
LINK2017ca. 15 600 %127 %
LTC2015ca. 12 500 %221 %
Bedste kryptovalutaer baseret på afkast

Risikostyring ved investering i kryptovalutaer

Kryptovalutaer er en investering med høj risiko. Invester aldrig mere, end du har råd til at tabe.

Jeg foreslår, at nybegyndere kun handler med kryptovalutaer på etablerede platforme som Coinbase og Binance.

Top 10 mest værdsatte kryptovalutaer

Som nybegynder kan det være en fordel at holde sig til de 10 største kryptovalutaer, når man investerer. Eller endda med kun de 5 største kryptovalutaer.

Baseret på det faktum, at Bitcoins markedsværdi er så dominerende, kan en kryptoportefølje have en stor andel af Bitcoin.

Kryptovalutaen Ether er også meget stor i forhold til de resterende kryptovalutaer og har siden 2016 været den næststørste kryptovaluta.

I september 2021 var markedsværdien x5,5 gange større end den tredjestørste kryptovaluta (Tether).

Forskellige kategorier af kryptovalutaer og mønter

For de fleste er den diversificering, der sker, når man investerer i et par af de ti største kryptovalutaer nok. Ønskes yderligere risikospredning, kan der købes valuta i forskellige kategorier.  

Coingecko har valgt at opdele kryptovalutaer i 50 forskellige kategorier. Dette er baseret på valutaens funktion og anvendelsesområde. De fire største kategorier er dem, der er nævnt nedenfor, Stablecoin ekskluderet:

 • Smart Contract Platform  – Blockchain, hvis mål er at fungere som et “operativsystem” i tokens, spil, smarte kontrakter osv. Eksempler er Ethereum, Solana, EOS. Flere af de 10 største kryptovalutaer i dag er i dette segment. 
 • DeFi – En mønt, der bruges på decentraliserede finansielle platforme. UNI, QUICK og SUSHI er eksempler.
 • Exchangecoin – En mønt, der primært bruges på en kryptovalutabørs. Se for eksempel beskrivelsen af ​​BNB ovenfor. BNB, BEST og UNI er eksempler.  
 • Binance Smart Chain – Tokens brugt på Binance Smart Chain. KAGE, BRT og ONT er eksempler. 

Hvilken kryptovaluta skal jeg investere i 2022?

Hvis du ønsker at vælge en kryptovaluta, som du vil investere i 2022, anbefaler jeg, at du vælger Bitcoin. Bitcoin er nemlig den største og mest populære kryptovaluta at investere i. Det er også den der er mest “sikker” i forhold til, om du er langsigtet og tror på at investere i en kryptovaluta om mindst 3 år.

Hvorfor? Nå, fordi de fleste mennesker, der begynder at investere i kryptovaluta, automatisk bliver tvunget til at købe Bitcoin, før de køber en anden kryptovaluta.

Vil du for eksempel investere i fx Ethereum, Solana, Cardano eller en lignende kryptovaluta, skal du næsten altid starte med at købe Bitcoin og derefter bytte Bitcoin til den anden kryptovaluta.

Det betyder, at Bitcoin altid vil være den største og mest pålidelige kryptovaluta at begynde at investere i. Det er den kryptovaluta, som de fleste kender. Og det vil bestemt ikke dø ud.

Hvis du i stedet ønsker at investere i mere end 1 kryptovaluta, vil jeg anbefale, at du vælger en blanding af:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Solana
 4. Cardano
 5. Binance Coin

Dette er en god blanding af store og stabile kryptovalutaer, men som stadig har et godt potentiale til at fortsætte med at vokse i fremtiden.

Ethereum som er den store kryptovaluta, der stadig har et rigtig godt potentiale, da det er mere til at bygge decentrale applikationer på blockchain. Solana og Cardano er lignende konkurrenter til Ethereum, men vil stadig blive brugt, uanset hvem der “vinder løbet”.

Så har vi Binance Coin, som er lidt ligesom at investere i virksomheden Binance, som er verdens største kryptovalutabørs. Deres kryptovaluta har haft en fantastisk vækst og de fortsætter med at udvide deres økosystem hurtigere end nogen anden, hvilket giver kryptovalutaen BNB (Binance Coin) et rigtigt løft, hvis de bliver ved med at lykkes godt med dette. Efterhånden som flere bruger Binance, vil kryptovalutaen også vokse og stige i pris.

Læs mere om kryptovaluta:

På svensk: Bästa kryptovalutorna att investera i

Skriv en kommentar