TIPS
Prøv at købe aktier med en demokonto på eToro

Din kapital er i fare

Bedste sted at handle aktier

Aktier for begyndere etoro

Ingen kurtage

Prøv at købe aktier med en demokonto

Bedste sted at handle aktier før begyndere

Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees.

SAXO INVESTOR

Lav kurtage 0.10% (min 14 kr)

Gratis aktiesparekonto

God platform for begyndere

Vær opmærksom på, at investering indebærer en høj risiko

Ved du heller ikke hvilken handelsplatform, som du skal bruge til at handle med aktier? 

Det kan være rigtig svært at finde det bedste sted at handle aktier. Hver eneste platform har både fordele og ulemper, så det handler om, at du skal kunne vurdere, hvad der betyder mest for dig. Der er altså forskellige parametre og faktorer, der spiller ind, når du skal vælge handelsplatform. 

Læs med i vores dybdegående artikel, hvor vi bl.a. kommer ind på nogle af de bedste og mest populære platforme at handle aktier på. Forhåbentlig kan vi med dette indlæg hjælpe dig i den rette retning, når du leder efter det bedste sted at handle aktier for dig.

Hvad er vigtigt, når du vil finde det bedste sted at handle aktier?

Noget af det vigtigste når det kommer til at vælge der, hvor du gerne vil handle med aktier, er deres omkostninger. Der er en række forskellige omkostninger og gebyrer på aktiehandel. Det varierer meget fra platform til platform, hvad du skal betale. 

Derfor er det også rigtig vigtigt, at du finder det sted, hvor du skal betale mindst muligt. Det kan blive udfordrende for dig at skabe et stabilt og højt afkast, hvis du betaler for mange og høje gebyrer. 

Derudover så har platformene også forskellige funktioner. Det gælder blandt andet de forskellige børser, som du kan handle på. Du har ikke automatisk adgang til alle børser i hele verden. Det er kun udvalgte børser, hvor det også varierer meget hvilke børser, der er tilgængelige for dig og den enkelte platform. Du skal derfor tænke dit valg af handelsplatform ind i dit primære marked. 

Brugervenligheden og den samlede oplevelse på platformen er rigtig vigtig. Det er vigtigt, at du nemt kan bevæge dig rundt på platformen. Det vil hjælpe dig rigtig meget med at holde et overblik over dine aktier eller muligheder for køb af nye aktier. Du vil spare utroligt meget tid, hvis du har en platform, der er brugervenlig sammenlignet med en ikke-brugervenlig platform. 

Det er derfor meget vigtigt, at du har en ide om de forskellige styrker og svagheder ved de enkelte handelsplatforme. På den måde vil du få det bedste afkast og den bedste oplevelse, når du skal handle med aktier. 

Lad os se på nogle af de forskellige platforme herunder, så du kan finde det bedste sted at handle aktier for dig.

Bedste Aktie Platform 2022

Dette er efter vores mening de bedste platforme at købe aktier på. Efter 10 års erfaring med forskellige mæglere er vi nået frem til, at disse platforme er de bedste for dig, der ønsker at investere i aktier.

1. eToro

eToro er en international handelsplatform, der er registreret i Cypern og originalt stammer fra Israel. eToro har en lang række styrker, der gør platformen populær mange steder i verden og Danmark – og er derfor også et af de bedste steder at handle aktier for mange.

Styrker hos eToro

 • Social handel
 • Ingen kurtage
 • Udenlandske aktier
 • Brugervenlig
Den største styrke ved eToro er: Social handel

En af eToro´s største styrker er dens sociale handel. Det er en meget aktiv platform, hvor du nemt og hurtigt kan møde andre investorer. Det giver dig mulighed for at lære nye ting om aktier generelt eller blot ny information om en enkelt aktie. 

Der er en socialt investeringsnetværk, der er bygget op som klassiske sociale medier, hvor du har en profil og derfra kan du bevæge dig rundt på platformen. Du kan følge andre investorer, skrive kommentarer og gør de muligt for dig at kopiere en bestemt investor. 

De råder blandt andet over en funktion, der hedder Copy Trading, hvor du direkte kan kopiere en bestemt persons handler. Her kan du se, hvordan deres portefølje har udviklet sig igennem tiden og derved få dig en ide om, hvordan personen klarer det. Det giver nye investorer gode muligheder for at lære aktiehandel at kende. 

Ingen kurtage

Hos eToro har du meget lave handelsomkostninger. Du skal ikke betale for kurtage og andet handel. Det er derfor en stor fordel, hvis du gerne vil spare på handelsomkostningerne at bruge eToro. Der betales heller ikke depotgebyr, men det er i dag også stort set kun noget, der er ved banker. Der er heller noget indbetalingsgebyr.

Der er dog en række andre gebyrer, som du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil holde dine omkostninger nede. Handelsomkostningerne er som sagt meget lave. Der er derimod en række omkostninger, der ikke vedrører handel. Du skal betale 5$, hvis du vil lave en udbetaling. Herudover er der også et vekselgebyr. Det ligger mellem 0,5-1,5%. Du vil derfor opleve, at du kan ende med en lidt større regning i forhold til dine omkostninger, da 1,5% betales ved din indbetaling og 0,5% igen ved udbetaling. 

Udenlandske aktier

Hvis du gerne vil handle meget med udenlandske aktier, så er eToro en god platform. Her får du adgang til en række af store børser i udlandet. Det er blandt andet meget amerikanske aktier, som du kan vælge her. Så hvis du gerne vil investere i Coca Cola, Apple eller et andet stort firma i USA, så kan du altså det. 

Udvalget af udenlandske aktier er generelt stort på eToro, hvilket selvfølgelig også afspejles i, at det ikke er en dansk investeringsplatform. Derfor er udbuddet af danske aktier heller ikke helt på niveau med andre investeringsplatforme, der er fra Danmark. Det drejer sig blandt andet om Saxo Investor og Nordnet. 

Brugervenlighed på eToro

Brugervenligheden på eToro kan måles på forskellige måder. Det drejer sig både om design på hjemmesiden og de funktioner, som platformen tilbyder. 

Her kan det godt være en smule svært at finde rundt på hjemmesiden og få sig et overblik over aktier eller ens egen portefølje. 

I forhold til funktioner skal du være opmærksom på, at der ikke er en dansk kundeservice. Du har heller ikke mulighed for at oprette en aktiesparekonto. Det er en konto, hvor du ikke skal betale nær så meget skat, som du ellers skal ved aktiehandel i Danmark. 

Herudover skal du også selv sørge for at indberette din aktivitet og handel med aktier til SKAT. Det kan være en svær proces, specielt, hvis du lige er startet med at handle med aktier. 

Copy Trading er ikke ensbetydende med investeringsrådgivning. Værdien af dine investeringer kan gå op eller ned. Din kapital er i fare.

Nul kommission betyder, at der ikke vil blive opkrævet noget mæglergebyr ved åbning eller lukning af positionen og gælder ikke for korte eller gearede positioner. Andre gebyrer gælder inklusive valutagebyrer på indskud og udbetalinger uden for USD. Din kapital er i fare. For mere information, klik her.

2. Saxo Investor

Saxo Investor er en dansk handelsplatform, hvor du nemt og hurtigt kan oprette dig. Det er igennem investeringsbanken SaxoBank. Det er helt grundlæggende set et rigtig godt sted at handle med aktier. Du vil stille og roligt lære platformen at kende, jo mere erfaren du bliver. Der er både en række styrker eller fordele ved at bruge Saxo Investor såvel som ulemper og svagheder. 

Styrker hos Saxo Investor

 • Lav kurtage
 • Brugervenlig platform
 • Ekspertråd og vurderinger
 • Stort udvalg af aktier, obligationer og ETF´er.
 • Mulighed for demoversion
 • Automatisk indberetning til SKAT

Saxo Investor har en række forskellige styrker, der gør platformen til et rigtig godt sted at handle aktier. Deres udvalg er rigtig stort, hvis du sammenligner med de andre handelsplatforme, der er nævnt. Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at vælge. Du kan investere i enkelte aktier, fonde, ETF´er eller obligationer. 

Generelt er Saxo Investor ikke specielt meget længere fremme på et bestemt område end andre platforme. De ligger dog konsekvent i toppen af de forskellige parametre, som handelsplatforme bliver vurderet på. Det giver dem derfor en samlet oplevelse af, at du ikke går glip af noget. Der er ikke noget ekstra højt gebyr et sted eller en anden ting, hvor du så at sige “betaler for det andet gode”. 

Hvis det er første gang, at du skal handle med aktier eller investere dine penge, så kan du lave en demokonto. Her handler du ikke med virkelige penge, men du handler i det virkelige marked. Du kan derfor teste forskellige strategier eller blot lære at handle med aktier uden nogen risiko. 

Omkostninger ved brug af Saxo Investor

Det er meget lave omkostninger og priser, som du skal betale, hvis du benytter dig af Saxo Investor. Kurtagen er 0,10% af din handel eller minimum 14 DKK for danske aktier. Det er lavt, hvis du sammenligner med andre platforme. Det samme gælder i banker, hvor du ofte betaler 45 DKK af kurtage. Det er derfor en konkurrencedygtig pris. 

Du har også mulighed for at oprette en aktiesparekonto hos Saxo Investor, hvor du kan få en fordelagtig skatteprocent. Her kan du maksimalt indbetale 103.500 DKK i 2022. Fordelen ved en aktiesparekonto er, at du bliver lagerbeskattet, hvilket betyder du kun betaler 17% af dit afkast hvert år. Normalt vil du blive beskattet 27%, hvis ikke afkastet overstiger 56.00 DKK efter realiseringsprincippet. Det betyder, at du først bliver beskattet, når du vælger at sælge dine aktier og derved realisere afkastet. Der er derfor en fordel ved at have en aktiesparekonto, da du på den måde får mindre omkostninger ved din aktiehandel. 

Ekspertråd og vurdering

Det er hos Saxo Investor blevet gjort muligt for dig at få ekspertvurderinger af TipRanks. Her er der eksperter fra forskellige finanshuse og banker, der giver dig vurderinger af en akties fremtid. Det kunne være “stærkt køb”, hvilket betyder, at de anbefaler, at du køber aktien, da de vurderer den til at være billig. 

Det er dog vigtigt, at du ikke blindt følger eksperters vurderinger. Du kan dog lære eksperterne bedre at kende på siden. Du kan se, hvor de kommer fra samt en kvalitetsvurdering af deres evne til at spå om en akties fremtiden. Du kan også se, hvad eksperterne har af kursmål for en aktie. Det giver dig en baggrund for viden om et muligt vækstpotentiale, som aktien har. 

Data til analyse af virksomheder 

Hvis du er en lidt mere erfaren investor, så finder du hurtigt ud af, at det ikke er nok at bruge ekspertvurderinger, når der skal handles med aktier. Du har brug for selv at lave en analyse af virksomheden og dens nøgletal. 

Du har hos Saxo Investor adgang til en stor portion data omkring virksomhederne. Det er tal såsom indtjening, balance og nøgletal, hvor der er en række af forskellige tal, der viser noget om virksomhedens udvikling og position. 

Det er et rigtig godt sted at starte med den økonomiske del, når du skal lære en virksomhed at kende. Det kræver en god omsætning og økonomi for, at aktien vil performe godt i længde. 

3. Nordnet

Nordnet er en af de mest populære danske handelsplatforme. Den har en række af forskellige funktioner og egenskaber, som mange sætter stor pris på. Dette er også grunden til dens popularitet. Det er en vellidt platform, som de fleste investorer kender til. 

Styrker hos Nordnet

 • Investering i frie midler og pension
 • Billigt lån
 • Lave omkostninger
 • Kundeservice i høj kvalitet
 • Aktiesparekonto
 • Automatisk indberetning til SKAT

Der er mange gode grunde til, at Nordnet anses som et af de bedste steder at handle med aktier. Deres platform er meget brugervenlig og gør det nemt for dig at bevæge dig rundt på siden. Du får nemt et overblik over deres udvalg samt din egen portefølje.

En anden styrke der ikke må undervurderes, er deres kundeservice. Du har mulighed for at få support, hvis du skulle opleve problemer. Det er vigtigt, at du har en handelsplatform, som du stoler på. Nogle gange kommer du til at ramme ind i forskellige problemer, som du har brug for hjælp til. Her er det vigtigt, at du kan få hjælp af deres supportteam, som Nordnet virkelig har stor fokus på.

Månedsopsparing og pension 

En rigtig god funktion Nordnet tilbyder, er deres månedsopsparing. Det er en meget simpel måde at investere på og henvender sig til dem, der gerne vil investere i fonde i stedet for enkelte aktier. Det er en nem måde at spare penge op, hvor du kan indbetale et fast beløb hver måned og investere i en række forskellige fonde. 

Månedsopsparingen er rigtig smart af flere grunde. Du har selv stor indflydelse på, hvordan opsparingen kommer til at se ud. Du kan vælge op til 5 forskellige at investere dine penge i. Det kunne være en investeringsfond, der investerer i danske aktier, tyske aktier eller hele verden. Det handler om, at du selv kan stå for din spredning og risiko. 

En anden grund til at månedsopsparingen er god, er at du ikke skal være nervøs for at ramme en god timing i markedet. Det siges, “time in the market beats timing the market”. Det betyder, at du hele tiden køber ind til forskellige priser. Du skal derfor ikke bekymre dig om midlertidige udsving på aktierne. Det sikrer dig mod store kursfald, at du hver måned køber dig ind.

Det giver dig også mulighed for at værste din formue, da det kan være svært at smide meget store beløb hver måned. Du kan derimod nøjes med helt ned til 500DKK om måneden. 

Gebyrer og omkostninger

Der er selvfølgelig også omkostninger ved brug af Nordnet. Det er dog gebyrer, der befinder sig i den lave ende. Deres kurtage er 0,10% eller minimum 29 DKK. Det er derfor ikke den billigste løsning, men der findes mange andre alternativer, hvor prisen er højere. 

Deres månedsopsparing er uden kurtage. Det betyder, at du ikke betaler noget for at handle hver måned. Du skal dog betale en salgskurtage, som er på den normale kurtage. Det er gratis, da Nordnet modtager betaling fra de forskellige fonde for at ligge som en valgmulighed hos investorerne. 

Omkostningerne ved en aktiesparekonto er det samme som beskrevet ved Saxo Investor. Det er vigtigt, at du ved, at der ikke er en reel omkostning på en aktiesparekonto, men blot en udgift ved SKAT, hvilket der også er ved generelle aktier. 

Hvilken type investor passer Nordnet bedst til?

Nordnet er en meget alsidig platform, der ikke henvender sig til en bestemt type af investor. Det er derimod en bred platform, der har en bred vifte af kunder. Der er plads og funktioner til den nye investor, den erfarne, den passive eller en helt fjerde type. Det er vigtigt, at det er en handelsplatform, der sagtens kan være med i snakket omkring det bedste sted at handle aktier. 

4. Degiro

Degiro er en online handelsplatform, der stammer fra Holland. Det har siden 2015 været muligt at bruge platformen i Danmark. Det er en velanset platform, der er kendt for sine lave priser. Den kan fint være med i samtalen om det bedste sted at handle aktier, hvis du bor i Danmark. Dette skyldes de lave priser samt en brugervenlig platform.

Styrker hos Degiro

 • Stort udbud til lave priser
 • Meget brugervenlig
Stort udbud til lave priser

Degiro er en billig platform, hvor du betaler 12DKK + 0,03% for danske aktier. Prisen er nogenlunde det samme, når det kommer til køb amerikanske aktier. Prisen for at købe aktier for 1000DKK er altså 12,3DKK. Det er en forholdsvis billig kurtage. 

Du skal heller ikke bekymre dig om et stort valutagebyr, da niveauet her cirka er på det samme niveau som andre platforme. De har et meget stort udbud af forskellige børser. Du kan derfor købe aktier i rigtig mange lande fordelt rundt omkring i verden. Deres udvalg er ikke helt på niveau med Saxo Investor, men det er tæt på.

Brugervenligheden

Brugervenligheden er et stort plus for Degiro. Det er en nem platform at bevæge sig rundt på. Det giver dig derfor et godt overblik over din portefølje. På den måde kan du holde et overblik over dine investeringer og derved bruge din energi på at få det bedste afkast overhovedet muligt. Der er også en dansk kundeservice. Du skal derfor ikke være bange for at stå helt alene med eventuelle problemer du skulle møde. Det kunne være problemer med udbytte eller andet, hvor det nogle gange godt kan gå galt.

Opsummering og sammenligning af aktieplatformene

Der er mange steder at handle aktier i Danmark. eToro, Saxo Investor, Nordnet og Degiro er alle bud på de bedste steder at handle med aktier. De har hver deres fordele og ulemper, som du skal tage stilling til. 

Det er rigtig svært at give et decideret bud på, hvilken platform der er den bedste, når der skal handles aktier. Grundet variationen kommer det 100% an på, hvordan du har tænkt dig at investere. Nogle gebyrer spiller en stor rolle for nogen, hvor andre funktioner derimod har større betydning. 

Det hele handler derfor om dine behov i forhold til at handle med aktier. 

Det kan dog generelt siges, at du hvis ikke du vælger en dansk udbyder, så går du glip af gode funktioner, som er muligt i Danmark. Det gælder aktiesparekontoen, hvor der på den lange bane kan være mange penge at hente. Herudover også indberetningen til SKAT, som kan være en kedsommelig og svær proces, der kræver stor opmærksomhed og koncentration. Du skal sørge for, at der er styr på det hele. Det er derfor en god ide at vælge en platform, hvor der er automatisk indberetning til SKAT.

I tabellen er der en hurtig oversigt over de vigtigste ting, som du skal tage stilling til, når du skal vælge platform. Det er dog vigtigt at sige, at der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal vælge den handelsplatform, der passer bedst til dig og din handel med aktier. 

eToroNordnetSaxo InvestorDegiro
Kurtage på danske aktier0 kr.29 DKK / 0,10%14 DKK / 0,10%12 DKK + 0,03%
Valutagebyr0,5-1,5%0,15-0,25%0,15-0,5%0,10%
Indberetning til SKATNejJaJaNej
AktiesparekontoNejJaJaNej
Aktier for begyndere etoro

Ingen kurtage

Prøv at købe aktier med en demokonto

Bedste sted at handle aktier før begyndere

Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees.

SAXO INVESTOR

Lav kurtage 0.10% (min 14 kr)

Gratis aktiesparekonto

God platform for begyndere

Vær opmærksom på, at investering indebærer en høj risiko

Skriv en kommentar