TIPS
Prøv at købe aktier med en demokonto på eToro

Din kapital er i fare

Køb aktier

Ved at købe aktier får du mulighed for at tjene penge, når det går godt med den virksomhed, du investerer i. En investering i aktier har historisk set næsten altid været god, hvis du har været langsigtet.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor risiko for at købe aktier. En høj risiko giver også mulighed for et godt afkast. For at tjene penge skal du tage en høj risiko.

Men husk kun at købe aktier for penge, som du har råd til at være foruden i lang tid. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Aktier for begyndere etoro

Ingen kurtage

Prøv at købe udbytteaktier med en demokonto

Perfekt til dig, der er nybegynder inden for udbytteaktier

Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende. For mere information, besøg etoro.com/trading/fees.

SAXO INVESTOR

Lav kurtage 0.10% (min 14 kr)

Gratis aktiesparekonto

Nem at bruge til at handle med aktier

Vær opmærksom på, at investering indebærer en høj risiko

Hvorfor investere i aktier?

Hvis vi ser på historiske data om OMXC25, kan vi se, at en investering i aktier historisk set har givet dig 9% om året. Hvis vi leger med tanken om, at du starter med at købe aktier. I eksemplet starter du med at købe aktier for 25.000 DKK. Derefter fortsætter du med at købe aktier hver måned for 2.000 DKK i 25 år. De aktier, du nu har købt, stiger med 10% om året, og du gemmer fortsat. Efter 25 år vil du have sparet 2.376.432 DKK i aktier.

Hvorfor vil du købe aktier?

Hvorfor vil du så købe aktier? Jo, for hvis virksomheden gør det godt og tjener mere i profit, vil andre investorer gerne købe aktier i virksomheden, og det betyder, at kursen på aktierne stiger, fordi virksomheden bliver mere værd.

 • Du kan få dine penge til at vokse ved at købe aktier
 • Aktier er en bedre mulighed end investeringsforeninger, da du ikke har nogen nuværende gebyrer
 • Aktier er en fantastisk måde at vokse dine penge på i det lange løb
 • Aktier er et godt alternativ til din opsparingskonto, hvis du vil tjene penge passivt, når renten er lav
 • Hvis du investerer i den rigtige virksomheds aktier, kan du få et markant afkast, der fører til økonomisk frihed

Hvordan køber man aktier?

At købe aktier er faktisk nemmere, end du tror. Men mange mennesker misforstår ofte, hvordan aktiehandel fungerer. Det du skal huske på, når du køber aktier, er, at du ikke køber aktier på samme måde, som når du for eksempel investerer i fonde.

Forskellen på at købe aktier og investere i fonde er, at når du handler med aktier, afgiver du en købsordre på et vist antal aktier. Når du afgiver din indkøbsordre, skal der være en person på den anden side, som er villig til at sælge deres aktier til den pris, du afgav en indkøbsordre til.

Nogle børsmæglere såsom eToro gør dette nemmere for dig ved at give dig mulighed for at afgive en markedsordre, der går igennem med det samme. Men måden det fungerer på er, at du faktisk sender en ordre til børsen, og der skal være en sælger, som er villig til at sælge sine aktier til dig.

Nu vil jeg vise dig, hvordan du køber aktier. Jeg har opdelt det i fem enkle trin.

1. Åbn en aktiekonto hos en børsmægler

Det første du skal starte med er at åbne en konto hos en børsmægler. Hvis du vil købe amerikanske aktier som Tesla, AMC, GME og lignende, anbefaler jeg, at du bruger eToro.

eToro er en børsmægler, der tilbyder aktiehandel i amerikanske aktier uden provision. Det er almindeligt at betale meget i gebyrer ved handel med aktier. Derfor er det vigtigt, at du vælger en sikker børsmægler, der har lave gebyrer.

2. Indsæt penge på din aktiekonto

Nu hvor du har åbnet en aktiekonto, er det tid til at indsætte penge, som du vil købe aktier til. Som jeg nævnte tidligere, er det vigtigt, at du kun køber aktier for penge, som du har råd til at være foruden.

Jeg anbefaler, at du starter med 500 DKK op til 1.000 DKK at købe aktier for. Start med at købe aktier for et lille beløb, så du kan teste, hvordan det fungerer. Aktiemarkedet svinger hurtigt op og ned, så husk på, at dine penge kan gå tabt samme dag, hvis du ikke har god kontrol.

3. Vælg, hvilken aktie du vil købe

Nu er det tid til at vælge, hvilken aktie du vil investere i. Jeg anbefaler, at du starter med at købe aktier i selskaber, du kender.

En almindelig fejl, som en nybegynder laver, er at købe de aktier, der har klaret sig bedst på kort tid. Dette er en almindelig fejl, der kan få dig til at tabe mange penge på kort tid. Beslut i stedet for at købe aktier i et selskab, som du tidligere har hørt om.

Invester også i profit-virksomheder. Mange begyndere vælger at købe aktier i virksomheder, der taber, og det kan føre til, at kursen på aktierne falder over tid.

4. Tryk på køb aktier

Nu hvor du har besluttet, hvilken aktie du vil købe, skal du bare trykke på købsknappen. Bare husk på, at du ikke ønsker at investere flere penge, end du har råd til at tabe. At købe aktier indebærer altid en høj risiko.

Børsen er åben mellem 09.00-17.00 og det er, når du har mulighed for at købe aktier. Hvis du vælger at købe aktier efter åbningstiden, forbliver din indkøbsordre i dvale indtil den næste dag. Når du indtaster din indkøbsordre, kan du vælge, hvor mange dage din indkøbsordre skal være gyldig.

Jeg anbefaler, at du kun har en købsordre aktiv i højst 1 dag, da aktiekursen kan svinge meget. Det er også godt, hvis du ser på ordredybden, når du køber aktier.

sådan fungerer det, når du køber aktier
Her i ordredybden ser du, hvor mange købere og sælgere der er ud af den andel, du vil investere i.

Lad os sige, at du vil købe aktier i et selskab og se ordredybden ovenfor. Hvis du vil købe aktier med det samme, skal du betale 482,95 DKK pr. Aktie, som du kan se under salgssiden. I bunden ser du en samlet oversigt over, hvor mange købere og sælgere der er ude af aktierne lige nu. Gennemfør nu købet af dine aktier, hvis du er klar!

5. Tillykke nu, du er en aktionær!

Nu har du købt dine første aktier. Wow! Det er ekstremt vigtigt, at du er langsigtet og beholder dine aktier i mindst 3-5 år. Mange mennesker drømmer om, at aktierne vil stige i pris med det samme, men det sker sjældent. Sørg derfor for fortsat at investere løbende i de aktier, du er interesseret i fremover.

6 tips ved køb af aktier

 1. Vær langsigtet med dine aktieinvesteringer.
 2. Har mindst en 3-5 års opsparingshorisont, når du køber aktier.
 3. Køb kun aktier i virksomheder, der giver overskud, hvis du er nybegynder
 4. Spred risikoen med dine aktieinvesteringer i mindst 5 virksomheder i 5 forskellige brancher
 5. Spar hver måned både når aktiemarkedet går op og ned
 6. Invester ikke flere penge, end du har råd til at tabe

Mere om aktier

Skriv en kommentar